Welkom op de ATB-Site Kampen

Up


Het ICqT 2006 ATB Team

 

 

Reisverslag ATB Team naar Moab Utah - USA. (inclusief video's)

Dag 1 Woensdag 4 Mei Schiphol vlucht Delta 045. vlak voor de start technische problemen met als gevolg retour naar de gate. Wachten, wachten en nog eens wachten. Uiteindelijk naar een andere gate waarbij we van boord konden voor een uurtje of 2. Met 6 uur vertraging vertrokken richting Cincinatti waar we dus te laat aankwamen voor de " connecting flight" . Overnachting in hotel Draw Brigde.

Jan had het beter voor elkaar met de KLM en was op schema in Las Vegas en kon zijn intrede nemen in Circus Circus en alvast de Casino tour doen.
 

Dag 2 Donderdag 5 Mei

Vertrek om 09.00 richting Vegas waar we Jan ontmoeten en met een taxi richting RV Rental voor de camper.


Daar aangekomen camper gepakt en besloten om een aanhanger te huren voor de fietsen. Trailer gehuurt bij U Haul en naar St. Georges gereden. Op de RV park geparkeerd, gedouchet en gegeten.
 

Dag 3 Vrijdag 6 Mei Thunderstorms, regen en nog eens regen, toch maar naar Prospected trail gereden. Gewacht tot dat het iets opklaarde en gaaaaaaan. gereden trails: Prospected trail, Church rock trail, en nog een f....cking sandtrail waar we 80% moesten lopen, ja ja lopen!!!!
 


 

Tino en Bram nog een beklimming gedaan naar een meer en daar mooie shots gemaakt.

In de avond terug naar Las Vegas en bij Best Buy een camcorder met helmcamera gekocht voor life acties.

 

Dag 4 Zaterdag 7 Mei Transport naar Bolder city en enkele bike shops bezocht, Gereden trails: Mothers trail, zeer technisch langs diepe afgronden , smalle paden en voor losse stenen, zeer spectaculair. gemiddelde snelheid 6 km/h!!!!. Calendera trail, glooiend op hoger tempo, korte klimmetjes afgewisseld met mooie afdalingen. Girl Scout trail: alleen maar afdalen op een smalle trail met scherpe bochten, stenen en rotsen.
 

Tino had veel pech en kwam aan met een kapotte voorvork en een gescheurde zadeltas en een afgeknapte bidonhouder. Paar kleine valpartijen met geen verdere schade.

In een bikeshop in Hendersen een nieuwe voorvork gekocht en JJJ (Jacques) en JJ (Jaap) opgehaald op vliegveld Las Vegas.


Jaap en Jacques komen aan op vliegveld van Las Vegas

Andermaal vertrokken naar St Georges, RV Park.

 

Dag 5 Zondag 8 Mei Op naar Hurricane, aangekomen bij Could trail gereden die begon met een klim naar boooooven.....!! Jan had hier veel pech, eerst klapte zijn binnenband volledig uit de buitenband, daarna brak zijn ketting en 3 km verder een F.....!?/* lekke band.


Lekke band van Jan

Prachting landschap en mooie single tracks,  daarna een snelle afdaling op Jem trail, overgang naar Hurricane trail steile afdaling op veelal hoge snelheid met spectaculaire beelden.

Rijden richting Moab en overnacht in Escalente en gegeten bij PP Coltraine hemself.

Dag 6 Maandag 9 Mei


Begin van Slick Rock bike Trail

Het weer vandaag 27 gr. Nog 300 km naar Moab, binnendoor via Nationale parken, Zion en Bryce Canyon met fantastische uitzichten. Aangekomen in Moab Camper gestald op RV Park en ons voorbereid op de beroemde Slick Rock bike trail.

Slick Rock is als schuurpapier, veel grip, steile afdalingen en uiteraard dito klimmen. Totale lengte 29 km inclusief de klim heen en terug. Na 4 km een keuzepunt voor de "hard way" of de "easy way" uiteraard gaan we "the hard way" (zonder dat de meeste van ons dit weten) Zelfs 22/32 is nog te weinig en enkele klimmetjes moeten worden gelopen, na uiteraard getracht hebben boven te komen. Prachtige uitzichten, soms over de Colorado River. Totaal leeg komen de meesten aan na een rijtijd van 4 uur. Geen technische maleur vandaag en geen noemenswaardige valpartijen.

Douche en Mexicaans eten maakt het voor iedereen weer goed en slapen lijkt geen probleem te worden vanavond.

 

Dag 7 Dinsdag 10 Mei Vandaag de tweede trail van Moab genaamd Porcupine Rim trail gereden.
 

Klik hier voor video van Porcupine Rim (de beklimming)

25mb Windows Media

Filmpjes zijn nog zeer groot het kan daarom enige tijd duren
voordat je iets ziet. (alleen geschikt voor Breedband internet)

Klik hier voor video van Porcupine Rim (de afdaling)

17mb Windows Media

We gaan vanaf Moab een klim maken van 4000 ft naar 6814 ft, voor de Europeanen van 1219 naar 2076 meter over een afstand van 22,5 km. Het eerste gedeelte, ca 6 km, was asfalt  daarna een 10 km onverhard en het laatste gedeelte over de trail met rots en losse stenen. Eenmaal boven begon een enerverende afdaling van 20 km over rotsen, single tracks, langs afgronden van de Colorado River, enkele stukken gelopen maar nagenoeg 99% kunnen fietsen, nou ja fietsen, er waren gedeelten bij waarbijn de banden geen contact meer had met de ondergrond. Dus samengevat 50% klimmen, 1% lopen 6% vliegen en 43 % afdalen met het hart in de .....................

Klein schuivertje van onze Jacques, maar ja dat groeit wel weer aan.

Dipje van de dag was het verlies van het paspoort, rijbewijs, pasjes en geld van Jaap. Gelukkig kwam er een collega ATB'er deze keurig afleveren aan het einde van de trail. Lang leve de amerikanen.

De natuur had deze dag ook een dipje omdat het team last had van het eten van de Mexicaan (biogas).

In de avond lekker geBBQed

 

Dag 8 Woensdag 11 Mei Vandaag vertrokken richting Monument Valley en Grand Canyon.

Eerst naar Les Arches geweest en daarbij ca. 2 uur gelopen naar Arches View Point, pittige klim maar de moeite waard, speciaal voor Jaap die graag Archers wou zien.

Aangekomen in Monument Velley even gegeten, jawel onze eerste hamburger, na een tocht door verschillende landschappen ca. 150 mijl. Doorgereden naar Grand Canyon, wederom 150 mijl en dar diverse View Point aangedaan. Cayote (wilde hond) en Moose (Eland) gezien.

(klik hier voor Moose sound)

Achteraf bleek dat de Moose geen zeldzaamheid blijkt want er lagen, zo te zien op afstand "aaibare", exemplaren naast de McDonalds. Gegeten bij een steakhouse waar we bediend werden door Miss Grand Canyon I"LL BE BACK  (editie 1897).

 

Dag 9 Donderdag 12 Mei Overnacht in Grand Canyon minus 3 graden brrrrrr.... Met z'n allen besloten om een helivlucht over de Grand Canyon te maken. Vragend naar de mogelijkheden, bleek er pas om 17.20 uur een mogelijkheid te zijn (en er staan er zoveel?) Dan maar kijken voor een vliegtuig, joepie dan kon om 11.00 uur samen met 13 duitsers, ach je moet er wat voor over hebben. Mooi uitzicht, filmpje en foto's gemaakt.

Terug op de grond gekeken of er mooie trails waren, maar deze waren afgesloten dus move on naar Flagstaff. Daar de RV geparkeerd in een woonwijk onder toezicht van de plaatselijke bromsnor die nog waarschuwde voor Mountainlions, mountainwat???? Iedereen had moeite om ritme te vinden en bij de meeste liep het voor geen meter, het glooiende parcours, een klim van drie kwartier op 36/32 over een singletrack vonden wij niet geheel een glooiende rit, Uiteindelijk een 2 uurtjes gereden en de verharde weg opgezocht en retour naar de camper.

Conclusie: geen lekkere dag, 's avonds lekker gegeten in het centrum van Flagstaff en lekker gaan slapen op een RV Park.

 

Dag 10 Vrijdag 13 Mei

Vroeg gaan rijden want we hebben een trip van ca 240 mijl voor de boeg naar Bolder City om daar nogmaals de Girls Scout te rijden en misschien nog enkele andere trails. Onderweg over de Hoover Dam met de nodige controle door de State Patrol i,v,m, 911.Herman "Cameraman" Goulooze

Aangekomen in Bolder City de keuze gemaakt om Caldero Loop te doen via Leak Mead Overview en terug wederom over de Girls Scout. Lange klim over gravelpad en laatste gedeelte steil over een single track richting Leak Mead Overview. Daarna de Caldera Loop en afdalen via de Girls Scout, mooie afdaling op hoog tempo.

Iedereen komt ongeschonden uit het avontuur van deze week op een enkele kneuzing en wat schaafwonden na. .De fietsen hadden het zwaar hierbij een overzicht van de reparaties en vervangingen:

 • 1x Voorvork compleet,
 • 1x Achterderailleur XTR,
 • 6x achterbanden,
 • 7x lekke banden,
 • 2x bidons,
 • 1x bidonsteun,
 • 6x kettingen
 • 12x derailleurwieltjes,
 • 1x schakelkabel,
 • 1x set remblokken,
 • 1x paar SPD schoenen,
 • 1x Crank  Brothers pedaal
 • 1x set remleiding XTR,
 • 1x zadeltas, 

Super week op de mountainbike, deze gaan in de aanhanger, daarna in de doos en terug naar huis. We gaan douchen en op naar LAS VEGAS.

to be continued................................................ 

Dag 11 Zaterdag 14 Mei Was erg laat geworden 5.00 uur thuis. Om 9.00 uur op om de camper etc. weer in te leveren.
's middags wezen shoppen. En lekker gegeten. Terugvlucht van Las Vegas naar New York gaat
0.30 uur 's nachts Las Vegas tijd, aankomst 8.30 uur in New York. (NY tijd) Verwachte aankomst in Amsterdam met vlucht DL 80 om 8.00 uur.

Dag 12 Zondag 15 Mei

Aankomst New York 's morgens, 's avonds vliegtuig naar Amsterdam.

 

 

Dag 13 Maandag 16 Mei Aankomst op Schiphol 8.00 uur met vlucht DL 80.